Miért éppen kecsketejjel?

A kecsketej gyulladáscsökkentő, ezért kitűnően alkalmas külsőleges használata során a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Alacsony olvadáspontja lehetővé teszi, hogy 37 Celsius fokon képes felszívódni a bőr felsőbb rétegeibe.
A kecsketejben természetes módon jelen van az AHA-sav , amely finoman hámlasztja a bőr felső, fáradt rétegét és elősegíti a friss bőr képzését.

2014. november 13., csütörtök

Karácsonyi készület ( Hópihe és fenyő szappanok)

Aki szappant főz, már októberben elkezd karácsonyra készülni.. sőt, van, aki még előbb. El kell tervezni, hogy mit szeretnénk, és  hogy milyen alakban készíteni, be kell szerezni az alapanyagokat, a mintákat is, az illóolajokat is... hogy a többiről ne is beszéljünk..:).
Igazából a karácsonyra készület novemberben be is fejeződik, ami a szappanokat illeti
( természetesen, aki meleg eljárással készíti a szappanjait, annak még az utolsó héten is van esélye ajándékot készíteni)... lehet, hogy én is kipróbálom majd..:)

De , egyelőre még november van, és még van két hetem, hogy megalkossam az összes olyan szappant, ami kerülhet a fa alá majd. Hiszen, az érési idejük 4-6 hét...és, jobb, ha a megajándékozott már aznap használhatja  az ajándékát, és nem kell még két hetet várnia vele.. ugye?:)

Szóval, ma is ajándéknak valót készítettem. Megérkeztek a csodás hópihe formáim, és fehér , csillogós, karácsonyi illóolaj keverékes szappankákat töltöttem beléjük.
És, a már előbbi bejegyzésben felhasznált fenyőfákat is újra megtöltöttem, van, amit fehérre, és van, ami világoszöld színnel készült, spirulina algával, és fenyő-boróka illóolajokkal.
Mindkettőnek nagyon finom illata van.
Az érési időt felgyorsítandó, a sütőbe tettem 40C-fokra melegedni őket.

A szappanok kecsketejjel készültek, és 100%-os illóolajokkal.
Tartalmaznak továbbá: pálmavajat, kókuszvajat,olívaolajat,kakaóvajat,mandulaolajat, sheavajat.
A fehér színt titán-dioxiddal értem el, a zöldes színről a spirulina alga por tehet, a hópelyhekhez került egy kis csillogós mica por.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése