Régóta elfogyott már a kávés szappanom, és nagyon régóta az eszemben van a vanília kivonat illata.. Legalább egy fél éve, vagy éve tettem el egy kis üvegcsében vanília kivonatot, mandulaolajjal, és ha arra jártam, ráztam rajta egy jót. Isteni illata van, de nem mertem szappanba tenni eddig, mivel nem tudtam, mi fog megmaradni az illatából.
Az én macerátumom vaníliás cukorból és mandulaolajból készült. Persze, készítettem vanília darabosat is, azonban annak nem lett erős illata sajnos.
Pecsétekkel |
Mivel a meleg eljárásos szappankészítésben egyre nagyobb gyakorlatom van, elmondhatom, hogy emiatt álltam végül neki a vaníliás szappannak. Hiszen a már elszappanosított olajokhoz teszem így hozzá, s a lúg ezért már nem bántja a macerátumomat. így esélyes, hogy megmarad a vanília illata, illatolaj nélkül is.
Pecsételés előtt |
Készítettem egy jó kis alapot pálma-, kókusz-, sheavajból és mandulaolajból, ezek elszappanosítva kerültek a masszába, illetve a sheavaj nagy része /60g/ superfatként, azaz extra ápoló vajként, a végén került bele.
Mintázás |
Felülnézet |
Miután titán-dioxiddal kifehérítettem, színezgettem.
Az egyik részébe kecsketej és kávéőrlemény, illetve a vaníliás kivonatom került, míg a másik részét még színeztem tovább egy kis kávéval.
Az egészet egy tömbformába terítettem, és megszórtam barna cukorral.
Felvágás előtt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése