Nálunk is virágzik már a levendula, a mi kis tíz bokrunkon. Azonban a kamrámban eszméletlen mennyiségben van még a tavalyi, azaz a szárított morzsolt levendulából. Mindig gondolkodom új és új felhasználási formákon, mert egyrészt nagyon szeretjük, mind az ízét, mind az illatát, másrészt, töméntelen mennyiségben van nálunk.
Így, készül nálunk levendulaszörp, levendula aroma ( alkohol+levendulavirág), tesszük muffinba, csokis sütibe, de néha sült hús fűszerezéséhez is, teának estére, nemsokára kenyérhez is kipróbálom. S persze szappanba is. ( A fürdőbombát, fürdősót nem említve..) Gondolom, hogy még van néhány felhasználási mód. Amit ugyanis a legtöbben használnak, a zsákos forma, azt nem szoktam csinálni. (De lehet, hogy fogok majd).
Térjünk vissza - e kis kalandozás után- erre a szappanra. Szappant nyertem pálma- és kókuszvaj, ricinus- és mandulaolaj segítségével (persze, lúg is kellett hozzá. :)), túlzsírozáshoz organikus mangóvajat és organikus sheavajat használtam. Kecsketejjel fűszereztem.
Selyemmel gazdagítottam, titánnal fehérítettem és kárminnal színeztem lilára, levendula illóolajjal illatosítottam, őrölt levendulavirággal csinosítottam. Néhány szál kerti levendulavirággal fényképeztem.
Miért éppen kecsketejjel?
A kecsketej gyulladáscsökkentő, ezért kitűnően alkalmas külsőleges használata során a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Alacsony olvadáspontja lehetővé teszi, hogy 37 Celsius fokon képes felszívódni a bőr felsőbb rétegeibe.
A kecsketejben természetes módon jelen van az AHA-sav , amely finoman hámlasztja a bőr felső, fáradt rétegét és elősegíti a friss bőr képzését.
Alacsony olvadáspontja lehetővé teszi, hogy 37 Celsius fokon képes felszívódni a bőr felsőbb rétegeibe.
A kecsketejben természetes módon jelen van az AHA-sav , amely finoman hámlasztja a bőr felső, fáradt rétegét és elősegíti a friss bőr képzését.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése