Hogy mitől zöld diós, azt is elárulom. Tavalyi évben gyűjtöttem zöld diót ( tavaly amúgy is volt bőségesen, sajnos ezévben az össz diótermés húsz szem volt), és azt sötét üvegbe raktam, felöntöttem hidegen sajtolt olívaolajjal, majd elraktam. Csak pácolódott (ezt nevezik macerálásnak), és várta, hogy mi készül majd belőle. Most jött el az ideje, bő egy év múlva, hogy felhasználjam.
A zöld diós macerátum elsődleges hatása a hidratálás és fertőtlenítés. Gombaölő hatása is van, és gyulladást csökkent. Magas C és B-vitamin tartalma van ( akár ehettem volna is meg, de nem akartam. :) ) , így a bőr öregedését is késlelteti. Hajra használva erősíti a hajszálakat, a fejbőrt pedig nyugtatja. Korpamentesítésre is kiváló. A hajnak fényt ad.
A fiatal dió még nem allergizál!!Így a belőle nyert macerátum sem.
Fontos tudni, hogy ezt a dióolajat én sf-ként (azaz superfatként, túlzsírozásnak) tettem a szappanhoz.
Színe, illata természetes, világosbarnás szín, melyet a dió macerátumnak köszönhet.
Kecsketejjel készült, természetesen.
Már várom! (Képeket később, jópár nap múlva teszek fel, hiszen ez olyan lágy szappan, hogy sérülésmentesen nem tudom kiszedni a formájából, egyelőre). Türelem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése